شیرالات
وسیله ای مکانیکی یا الکترو مکانیکی هستند که برای کنترل حرکت مایعات ، گازها ، پودرها و ... از طریق لوله ها یا لوله ها یا مخازن یا ظروف دیگر استفاده می شوند. در بیشتر موارد ، سوپاپ ها به نوعی از مانع مکانیکی - به عنوان مثال یک صفحه ، یک توپ ، یک دیافراگم - متکی هستند که می توانند وارد شده و از جریان جریان مواد عبوری خارج شوند. برخی از شیرآلات به عنوان انواع خاموش طراحی شده اند ، در حالی که برخی دیگر کنترل بسیار خوبی از عبور محیط دارند.
انواع شیرآلات و اتصالات - طرح کلی شیرآلات صنعتی. روند.
شیرالات صنعتی
شیر پروانه ای
شیر فلکه کشویی
شیر فلکه سوزنی
شیر فلکه چدنی
شیر فلکه فولادی
شیرالات توپی
شیر فلکه استیل
شیر خودکار
شیر صافی
انتخاب مواد نقش مهمی در تعیین دریچه ها دارد تا از سازگاری قسمتهای مرطوب شیر با مایع یا پودر عبوری از آن اطمینان حاصل شود. اندازه گیری توسط قطر لوله یا لوله ، میزان جریان و عرض بین فلنج برای شیرهای خط لوله که به عنوان جایگزین نصب می شوند ، تعیین می شود.
انواع شیرآلات و کاربردهای آنها
شیرآلات آئروسل
شیرهای صنعتی متعادل کننده
شیرهای تعادل برای کنترل جریان سیال با تقسیم جریان به طور مساوی در شاخه های جریان مختلف استفاده می شود. مشخصات اصلی شامل تعداد پورت ها ، اتصالات پورت ، اندازه شیر ، و مصالح ساختمانی است. شیرهای متعادل کننده در درجه اول در برنامه های HVAC و سیستم های قدرت سیال استفاده می شوند. به عنوان مثال ، آنها می توانند در سیستم های گرمایش / سرمایش تجاری برای تنظیم دمای آب در شرایط بارگیری مختلف استفاده شوند. همچنین می توان از آنها برای ایجاد نیروی تعادل سیلندرهای دوگانه استفاده کرد.
شیر پروانه ای (Butterfly Valve) دارای یک دیسک گرد می باشد که قطر ان با قطر داخلی لوله برابر می باشد و از بالا به دسته و از پایین به پاشنه متصل بوده و حول یک محور می چرخد . شیر پروانه ای ساده ترین شیر دستی می باشد و ساخت آن از لحاظ اقتصادی با صرفه بوده و برای جریان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد ....
شیر پروانه ای ویفری
انواع متنوعی از شیر های پروانه ای در صنایع مختلف استفاده می شود، از شیرهای معمولی گرفته تا شیرهایی که قادر به تحمل فشارهای بسیار بالا می باشند. به طور کلی شیرهای پروانه ای دارای اندازه های بزرگتر از ۲اینچ هستند . عدم ساخت شیرهای کوچکتر به این دلیل بوده که پره داخل شیر قسمت زیادی از فضای شیر را اشغال می کند و برای شیرهای کوچکتر ظرفیت شیر بسیار پایین می آید.
کاربرد شیر پروانه ای:
شیرهای پروانه ای از جمله شیر های رایج می باشند که در صنایع مختلف آب، گاز و بخار،صنایع کشاورزی، دارویی،غذایی ، شیمیایی و غیره کاربرد فراوان دارند .
مزایای شیر پروانه ای ویفری :
• احتیاج به زمان کم برای باز و بسته کردن شیر
• در سایز های بزرگ نیز موجود است(DN5000)
• نیاز به تعمیر و نگهداری کم
معایب شیر پروانه ای:
• احتیاج به گشتاور بالا برای کنترل
• یکی ازمعایب شیر ویفری این می باشد که قسمتی از دیسک همیشه در معرض جریان است حتی در حالت کاملا باز و بنابراین استفاده از شیر پروانه ای همیشه منجر به تغییر فشار می شود . ...
انواع شیر پروانه ای (ویفری ) :
شیر پروانه ای کشاورزی
شیر پروانه ای دارویی
شیر پروانه ای غذایی
شیر پروانه ای شیمیایی